За пета поредна година Министерството на младежта и спорта, Българският спортен тотализатор и Българският футболен съюз подкрепиха футболните клубове от Първа лига. Изпълнителният директор на БСТ Любомир Петров и и.д. президент на БФС Михаил Касабов подписаха спонсорски договор на стойност 200 000 лв., с който ще бъдат закупени общо 1296 футболни топки. С тях ще се играят мачовете от новия сезон 2020/2021.

От началото на шампионата ще бъде използвана официалната топка, с която трябваше да се играят мачовете на Европейското първенство по футбол, отложено заради пандемията от коронавирус. След обявена от БФС обществена поръчка, спечелена от фирмата с най-добро предложение, бяха осигурени 1296 броя Adidas Uniforia Euro 2020. Те ще бъдат предоставени на футболните клубове и треньорската школа на БФС в следващите дни. Получени бяха 4 оферти. Изборът бе направен от техническия комитет на БФС, който се председателства от техническия директор на централата проф. Лъчезар Димитров, а в състава му влизат националните селекционери Георги Дерменджиев и Александър Димитров, наставникът на „Ботев“ Пловдив Ферарио Спасов и спортно-техническият директор на „Локомотив“ Пловдив Георги Иванов.

Всеки тим от елита ще получи по 85 топки, брандирани с логата на тотализатора и Първа лига, а 106 ще бъдат използвани в треньорската школа към футболната централа. В сравнение с миналата година на отборите ще бъдат предоставени по 25 топки повече.

Министър Кралев изтъкна, че целта на тази помощ към отборите е те да бъдат поставени при равни условия в течение на новия футболен сезон. Той изрази увереност, че това е една от предпоставките за интригуващи мачове в Първа лига. Красен Кралев е категоричен, че сътрудничеството между ММС, БСТ и БФС в тази насока е ползотворно.

Любомир Петров изрази задоволството си, че продължава доброто партньорство между спортния тотализатор и футболния съюз. Той изтъкна, че БСТ ще получи площи за реклама по време на мачовете от шампионата.

От името на клубовете президентът на БФС Михаил Касабов благодари на министър Кралев и на изпълнителния директор на БСТ Любомир Петров за подкрепата, която оказват на футбола в България.