Изненадващо за мнозина във Велико Търново Петко Петков напусна футболен клуб Етър. Треньорът остана разочарован от нежеланието на ръководството на клуба да привлече искан от него футболист.

От клуба обявиха мотив, че УС на Етър трябва да вземе решение дали да бъде предложен договор на въпросния играч.

"Това, което се случи, няма как да допусна в моята кариера. Исках да привлека един футболист. Той бе договорен доста трудно. От ръководството ми бе казано, че УС на Етър трябва да реши дали да бъде привлечен".

"Няма как да направя компромис с принципите си, независимо от факта, че от Етър поискаха да размисля. Сега съм в болничен до края на месеца. Заради баща ми, който е с проблеми и на 31-ви август се надявам да разтрогна договора си по взаимно съгласие".

"Няма как да се върна назад. Няма как да вляза със същия авторитет в същата съблекалня. Дали Етър ще се стабилизира. От декември, когато започнах в Етър, три пъти правя нов отбор. Всеки път си тръгват важни и добри футболисти".

"Трудно се идва във Велико Търново в тази ситуация. Отделно не се позволява да привлека исканите от мен футболисти. В тази ситуация няма как да съм полезен на Етър", каза Петко Петков пред "Хоризонт".