Златомир Загорчич напусна треньорския пост в Славия и тимът се размърда на тран­сферния пазар. До дни белите трябва да подпишат с двама нови футболисти.

Столичани очакват окончателните от­говори на офанзивните фут­болисти Атанас Кабов и Алек­сандър Тонев. Първият раз­трогна преди дни с Левски. Той бе желан от Локо Плов­див, но е получил предложения от Славия и Берое. Почти си­гурно халф-бекът ще избере "Овча купел", тъй като има по-голям шанс да играе редовно.

Тонев пък засега не успява да си намери отбор в чужбина и почти сигурно ще подсили белите. Той бе пред договор с клуб от Унгария, но нещата се провалиха. Както е известно, крилото бе освободен от Бо­тев Пловдив след края на ми­налия сезон.

Тонев е дал уверение на бо­са на Славия Венцеслав Стефа­нов, че ако не успее зад грани­ца, ще подпише със Славия, пише "Тема:Спорт".

Белите вече взеха един не­нужен при канарчетата - Ра­дослав Терзиев, а малко след това подписаха и с македон­ския младежки национал Филип Антовски. 19-годишният защитник ще е под наем до края на сезона от Динамо Загреб.

Както е известно, Загорчич дълго време настояваше за но­ви попълнения, но такива не бяха привлечени. Сега обаче нещата са на път да се проме­нят.

Столичани все още нямат нов наставник. Очаква се то­ва да е селекционерът на ти­ма до 19 години на България Ангел Стойков, но след като приключат ангажиментите му в елитния квалификацио­нен кръг през октомври.

До тогава начело на Славия ще е Мартин Кушев. Все пак е въ­зможно Стефанов да избере и друг треньор и да не чака Стойков.