Нов рекорд подобри у нас Георги Петков. Вратарят на Славия застана под рамката на 44 години и 6 месеца и игра 90 минути при загубата с 1:2 от Арда в мач от шестия кръг на първа футболна лига. 

Вратарят е най-възрастния действащ футболист у нас и все още не мисли за отказване.

"Нямам пропусната тренировка, нямам конузии, натоварвам се с всички останали. Имам голяма любов към футбола, не ми е омръзнало, подготвям се със същата страст. Момчетата в Славия имат качества, слушат ме. 

В тяхна полза ще е всичко, което им казвам, но всичко си зависи само и единствено от тях. Една от причините за нашия срив е напускането на Златомир Загорчич. Другата причина е, че отборите ни приемат сериозно след последните ни успехи. 

Имахме и голяма доза малшанс. Срещу Черно море стана същото. Изравниха ни в 95-ата минута, след това допуснахме и нелепи загуби. Нужна е да се върне агресията в тима. Липсва и спортната злоба. Имаме футболисти с качества. Никой в Славия не мисли за изпадане. 

До края на сезона има твърде много мачове. Славия ще се вдигне и отново ще побеждава. Ще продължа да играя, докато в Славия разчитат на мен и аз мога да съм от полза. Като видя, че не мога да съм полезен, сам ще спра. Няма да чакам някой да ми казва да прекратявам кариерата си", каза за "Хоризонт" Георги Петков.