Бурята в Ботев Пловдив продължи да бушува с изявления на две от изгонените звезди в социалните мрежи. Иван Бандаловски и Лъчезар Балтанов бяха освободени по настояване на треньора Ферарио Спасов.

"Станах свидетел на неща, които не отговарят на професионален клуб - написа Бандаловски във фейсбук. - Без президент, спонсор, директор, треньор и борд в клуба е ужасен хаос. Интригите и лъжите са всекидневие. Никой не поема отговорност, а си трият ръцете с най-малките виновници - футболистите.  Ботев е в ужасно състояние. Собственикът беше изгонен от хора, които нямат представа как се управлява клуб, напълно некомпетентни са и нямат финансова възможност."

"На тези, заради, които си тръгвам, които се скриха зад мен и тези, които не ме харесват пожелавам търпение, за да разберат истината в живота и разум, за да различават лицемерието от доблестта - написа пък цитираният от "Труд" Балтанов. - Не ми беше дадено да изиграя моя мач №200 за "Ботев", оставаха ми шест."

Единствено третият освободен - Антонио Вутов, не се включи в залпа. Иначе Бандаловски и Балтанов благодариха на феновете за подкрепата през годините.