Кампанията за спасението на Ботев Пловдив продължава с пълна сила. "Канарчетата" се нуждаят спешно от 565 000 лева, с които клубът да продължи да съществува.

Голям жест направи един от най-малките запалянковци на пловдичани. 10-годишното дете счупи касичката си, за да помогне на любимия си отбор  "Синът ми, който е на 10 г., а вече е вдигал купата, има събрани около 260 лева в касичката и заяви, че няма търпение да ги дари за спасението на любимия ни отбор. Ще го бъде Ботев значи, сигурен съм вече", написа бащата на детето.

В същото време прокуристът на Ботев - Асен Караславов, отрече информациите, че играчите са свободни да си търсят нови клубове. "Това са спекулации", отсече бившият защитник пред Спортал. "Единственият човек от ръководството, който е заставал пред отбора в последните седмици, съм аз и такова нещо категорично не е заявявано. Към днешна дата няма нито един лев задължение към футболист или служител. В момента отборът продължава да се готви за предстоящия мач с Етър. Цяла България коментира прекрасната инициатива на нашите фенове и се забелязва страхотен ентусиазъм в тях, което със сигурност ще спомогне за излизането от тежката ситуация, в която се намира клубът ни", добави Караславов.