България падна с 0:2 от Финландия и записа нова загуба в Лига на нациите. Попаденията в двубоя забиха Тейлър (52) и Йенсен (67).

Така "лъвовете" са само с една точка от три мача и са последни в групата, родните ни национали вече завършиха 1:1 с Ирландия и паднаха с 0:1 от Уелс.

Преди дни България загуби с 1:3 и от Унгария, но в полуфинален плейоф за Евро 2020.

В последните 18 официални мача на националите в рамките на 2 години имаме само една победа. Срещу 6 равенства и цели 11 поражения.

Следващата среща на "лъвовете" от Лига на нациите е на 14 октомври от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". Тогава играем с Уелс.


Изненадващо "лъвовете" започнаха със самочувствие мача и още в началото притиснаха здраво домакините пред наказателното им поле. Така се стигна до 10-ата минута, когато Исмаил Иса залъга защитата на Финландия, но се замота и не успя да нанесе голов удар.

Това положение обаче стресна домакините, те изнесоха играта в по-предни позиции и веднага създадоха две страхотни възможности, които обаче с вещина бяха спасени от Луков. Вратарят ни се намеси майсторски и определено ни спаси от сигурни голове.

Отговорът на България бе удар на Десподов, но неточно. След половин час игра Финландия поиска дузпа, за игра с ръка на Димитров, но за щастие такава не бе свирена. До края на полувремето с нов пропуск се отчете Десподов.

"Лъвовете" започнаха по-добре и второто полувреме. В 47-ата минута Митко Илиев проби отдясно и стреля остро, но в аут. България продължи да доминира. Георги Йомов получи хитър пас от Митко Илиев и шутира от воле, но неточно.

Така се стигна до 52-ата минута, когато защитата ни сбърка детински и позволи на Тейлър отблизо да вкара за 1:0. Играта на "лъвовете" тотално се обърка и в следващите минути бяхме твърде апатични и безобразни. Финландия от своя страна нанесе нов удар.

В 72-ата минута Йенсен спокойно пое топката на границата на пеналта и с отсечен удар направи 2:0. До края не се случи нищо запомнящо се и така България записа нова загуба в Лига на нациите.

Лига на нациите, Лига "В" - група 4:

Финландия - България 2:0

Голмайстори:

1:0 Тейлър (52)
2:0 Йенсен (67)

Финландия: 1. Храдеки, 22. Райтала, 2. Арахуури, 4. Тойвио, 18. Уронен, 21. Нисканен, 14. Спарв, 6. Камара, 8. Тейлът, 10. Пуки, 20. Пухянпало

България: Мартин Луков, Страхил Попов, Кристиян Димитров, Васил Божиков, Антон Недялков (59-Димитър Велковски), Кристиян Малинов, Александър Цветков, Георги Йомов, Димитър Илиев, Кирил Десподов, Исмаил Иса (59-Божидар Краев)