Новаците от ЦСКА 1948 отново не успяха да вкарат гол при шампионатно гостуване и завършиха 0:0 с Ботев във Враца.

Вече четири последователни гостувания новаците нито веднъж не са опънали противниковата врата, което прави повече от 360 минутна суша.

Така дебютантите в елита на България събраха 13 точки и са на пето място зад ЦСКА, докато врачани са на осма позиция с точка по-малко.

Трябва да се отбележи, че първи мач за новаците записа Ивайло Чочев. Бившият национал не бе играл от пролетта на 2019 година, като през това време лекуваше тежка контузия на коляното.

Като цяло срещата не предложи особени футболни достойнства. Домакините владееха повече инициативата, като могат да съжаляват, че не взеха и трите точки. 

Ботев създаде няколко сериозни положения, а веднъж удари и гредата. Гостите почти с нищо не затрудниха врачани, като аут от мача за тях бяха звездите им Мартин Камбуров и Галин Иванов.


Гостите първи получиха възможност да поведат в резултата още в началните секунди, но Лазар Марин не намери рамката на вратата от чиста позиция. В средата на първата част Сашо Александров получи удобна топка пред границата на наказателното поле, но стреля в аут.

Ботев Враца също имаше своите възможности, като най-чистата пропусна Том, който стреля в опразнената врата след грешка на вратаря Наумов, но топката тупна пред голлинията и прехвърли вратата.

В началото на второто полувреме домакините от Враца имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Генов, но реферът Валентин Железов подмина ситуацията.

В 68-а минута Атанас Зехиров бе изведен зад гърба на отбраната, той опита успореден пас към Петър Атанасов, но топката му дойде малко дъгла и не успя да нанесе завършващ удар.

Малко преди края и резервата Чавдар Ивайлов стреля опасно, но отново в аут. В 84-а минута в игра за новаците се появи Ивайло Чочев, за когото това бе завръщане в игра след година и половина извън терените.

Чочев не бе играл от март 2019 година, когато получи тежка контузия на мач за националния отбор на България срещу Черна гора.

Ботев Враца - ЦСКА 1948 0:0

Ботев Враца: 33. Костов, 24.Н`Диайе, 81. Зехиров, 37. Керчев, 9. Генов, 14. Буров, 18. Миланов, 8. Лагоа, 10. Атанасов, 88. Том, 28. Златински

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 25. Ал. Александров, 3. Пиргов, 21. Василев, 87. Петров, 24. Марин, 26. Юсеин, 10. Шопов, 17. Младенов, 99. Гущеров, 11. Д. Александров