Ръководството на Берое ще подкрепи Петър Величков в битката му за президентския пост на БФС, информира "Тема спорт". 

Както е известно, членът на Изпълкома възнамерява да се кандидатира в тандем с Димитър Бербатов, който във вторник пред Дарик радио не отрече това и добави, че двамата често са говорили за проблемите в българския футбол и имали допирни точки по редица въпроси.

Нещо повече, заралии дори обмислят лично да издигнат кандидатурата на доскорошния бос в петролна компания. В момента Петър Величков е в Австрия, като се очаква да се завърне у нас в началото на ноември. Тогава той и Бербатов планират да дадат пресконференция и публично ще обявят намерението си.

Петър Величков е близък с ръководството на Берое и често е помагал на старозагорци. Той самият е от региона. До момента официално намеренията си да атакуват шефското място в БФС са предявили Христо Порточанов, който ще бъде издигнат от Септември Симитли, и босът на Марица Пловдив Христо Христов.

Във вторник стана ясно името и на още един кандидат. Това е адвокат Ивайло Ивков, който ще бъде издигнат от Левски. Той е син на синята легенда Кирил Ивков. Очаква се това да се случи през следващата седмица. Ивков е член на правната комисия към УЕФА.