Бруно Акрапович ще проведе индивидуален разговор с всеки един от футболистите в ЦСКА. Подобен подход е стандартна практика при подобни светкавични треньорски назначения и Акрапович няма да направи изключение. 

Така той ще може както да опознае по-бързо възпитаниците си, така и да ги запознае по-детайлно с онова, което ще очаква от тях. Бруно ще затегне сериозно дисциплината в съблекалнята на ЦСКА, ще промени и доста неща, свързани с тренировъчния процес. 

Плюс за него е, че владее говоримо няколко чужди езика и ще може да комуникира лично на практика с всички футболисти. Той говори български, сръбски, немски, английски, френски, испански, италиански, турски и албански.

Босненецът ще проведе най-обстоен разговор с капитана Петър Занев и със състезателите, които са от най-дълго време в тима - Валентин Антов и Тиаго, пише „Тема спорт“.

Босненецът не е от треньорите, които използват разнообразни тренировки. При него мотото е - постегнато и по-ефективно, без излишно разпиляване. Безцелните движения и упражнения са сведени до минимум. 

Акрапович е маниак на тази тема и това е едно от нещата, на които държи най-много. Срещу Лудогорец например винаги използва висока преса, докато в повечето мачове приоритетно разчита на преса в средната третина. Съобразява всичко с играта на съперника, нищо не се прави безцелно.

Неслучайно Локомотив Пд бе най-наученият отбор на преса в първенството. По този елемент Акрапович работи с играчите до припадък. Идеята е да се прави синхронизирано, агресивно и с покритие на точните зони. 

При него Локомотив винаги е бил много добре подготвен физически. И сигурно мнозина се питат кой е отговарял за физическата подготовка на отбора. Отговорът е - пак той. Бруно не оставя на друг да му води кондицията.

Едва ли и в ЦСКА ще направи изключение, като Кирил Динчев ще му помага в този компонент. Двамата ще работят съвместно по кондицията, но последната дума ще има Акрапович.