Нападателят на футболните ни национали Божидар Краев при спокойно поредната загуба на България в Лига на нациите. Този път с 1:2 от Финландия.

"Няма закъде да се влошава положението, изиграваме последен мач от Лигата на нациите и после пак с нови сили. След почивката излизахме по-централно към тяхната врата."

"Да, в последния мач ще направим всичко възможно да вземем три точки срещу Ирландия, за да завършим с победа в Лигата на нациите", каза Краев.

В същото време Димитър Илиев призна, че самочувствието в националния отбор на България е на кота 0. 

"С първото си положение Финландия вкара гол и оттам планът за мача се обърна. След втория гол беше много трудно. Второто полувреме беше една идея по-оптимистично. Понатиснахме финландците, можеха да се огънат, но не направихме достатъчното".

"Няма как да няма психологически проблем след загуба, загуба, загуба. Явно вече се отдалечаваме от средностатистическите отбори. Не можем да кажем, че Финландия са случаен отбор. Цифрите и статистиката достатъчно говорят за нашето представяне".

"След всеки мач си говорим, но нещата не се променят. Аз съм оптимист човек. С една победа можем да направим така, че да останем в тази група. От доста време самочувствието в отбора е на 0. Имаш самочувствие, когато печелиш".

"Промяната трябва да дойде от самите нас и нашето отношение. От доста време се говори за глобален проблем в българския футбол. Ние сме тези, които трябва да вдъхнат оптимизъм в хората", каза Илиев.