Две са приоритетните позиции, на които Берое ще направи всичко възможно да се подсили през зимната пауза. Заралии ще търсят да привлекат нов вратар и десен бек, пише "Тема спорт".

Християн Василев бе привлечен през лятото, но показва известни колебания. Генадий Ганев бе пред освобождаване, но след хроничната травма на Душан Перниш бе оставен. Словакът се завърна в игра в контролата с Локомотив (Пловдив) по време на паузата. Той има проблем с дискова херния. Отделно договорът му скоро изтича и през зимата може да бъде освободен.

В дясната зона на ариергарда Берое не разполага с кой знае какви алтернативи за разлика от левия бек. На няколко пъти по време на мачовете до тук старши треньорът Димитър Димитров се оплака от къса скамейка и липса на избор за някои позиции. Възможно е и подсилване в средата на терена.

Както е известно, заради над 10 заразени с COVID-19 мачовете на Берое с Левски и Монтана бяха отложени. Следващият двубой на заралии по програма е чак на 5 декември срещу ЦСКА 1948. Отделно преди паузата заради положителни проби в Царско село Берое не гостува на столичани. Така последният мач на "зелено-белите" датира от 31 октомври - загубата с 0:1 от Арда (Кърджали).

Заради дългия период без официални мачове кондиционният треньор на Берое Пламен Липенски е изготвил индивидуални програми за подготовка на играчите, които не са с положителни тестове или тези без симптоми, които обаче са под карантина.