Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов-Гонзо коментира ситуацията с пандемията от коронавирус, която засяга и футбола в България. Той потвърди, че от Локомотив са категорично против спирането на първенството.

„В Локомотив сме категорично против да се спира футболното първенство в този момент. Мачовете се играят при закрити врата, а противоепидемичните мерки са изключително строги. Не знам дали са толкова строги дори в здравните заведения и хранителните магазини, които няма да затварят, заяви Гонзо за „Марица“.

„На футболистите се правят редовно тестове. Освен това вирусът премина през повечето отбори и има някакъв имунитет. Според мен е редно да се изиграят кръговете до края на есента, както е по програма. В противен случай рискуваме пролетният дял от първенството да е тотален хаос“, допълни още той.

„В Локомотив сме съпричастни към тежката обстановка в страната, болките на хората и подкрепяме всички мерки за овладяване на положението. Искам да изкажа и нашата подкрепа към медиците, които са на първа линия и се борят за живота на хората“, заяви спортният директор на Локо.