Тимът на Етър достигна до първа шампионатна победа във вътрешното първенство за сезона, след като надви у дома Царско село с 1:0 в последна среща от 14-ия кръг.

Единственото попадение в мача бе реализирано от Преслав Боруков в 11-та минута. „Болярите“ играха по-добре в мача и можеха да стигнат и до по-изразителен успех, но в крайна сметка се поздравиха с трите точки. 

Двубоят на „Ивайло“, който по програма трябваше да се проведе вчера, но бе отложен заради обилния снеговалеж над Велико Търново, завърши с два червени картона.

За втори жълт от домакините бе изгонен Свилен Щерев, а от гостуващия състав към съблекалните след директен червен картон пое Божидар Васев. Така, Етър постигна първи успех през кампанията и първи под ръководството на новия наставник Александър Томаш, който стартира с нулево равенство при гостуването на Славия.

Отборът остава на последно място със седем точки, докато Царско село е на 13-а позиция с 13 пункта. В следващия кръг Етър гостува на Черно море, а Царско село гостува на Монтана. /БГНЕС