Треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо има сериозни кадрови проблеми около състава си преди срещата с Левски в Стара Загора.

Халфът Карлос Охене е с контузия, като по всяка вероятност Херо няма да може да го използва за срещата със заемащия 10-о място във временното класиране Левски.

Друг полузащитник в Берое – Октавио Мантека, пък започна тренировъчни занимания с отбора си след изключително тежко изкаран коронавирус. Така до срещата със „сините” Берое има възможност единствено да възстановява своите играчи без да може да тренира адекватно.

Още по-тревожната новина за Херо и щабът му е, че ветеранът Душан Перниш за пореден път е с травма.

Роденият в Нитра словак е с разтежение в прасеца и няма как да пази за Берое и в дуела с Левски, като основните избори пред Херо и вратарският щаб отново се свеждат до Християн Василев или Генадий Ганев.

Перниш на няколко пъти се завръща към тренировъчния процес на „зелените”, но след сериозната травма, получена в края на миналия сезон не може да се върне в оптимално кондиционно състояние, което е проблем за Берое.

Същевременно словакът също бе в групата от заразени играчи за тима, като отново ще трябва да трупа тренировъчен ритъм, след като се възстанови напълно от разтежението в крака си.