„Информацията е вярна. Димитър Бербатов ще започне работа заедно с екипа на Александър Томаш. Ще помага по време на подготвителния лагер, който предстои и след това ще остане в екипа“, така Деян Куздов – председател на УС на футболен клуб Етър потвърди за БНР новината, че бившия капитан на националния отбор започва работа при „виолетовите“.

„Това, че футболист като Бербатов ще работи в клуба е положително не само за Етър, но и за Велико Търново като цяло. Мисля, че това е позитивно за развитието на футбола в България като цяло. Според мен е важно хората, които са били навън, които са натрупали необходими опит и знания да се върнат тук и да помогнат да изкачим футбола на по-високо ниво."

"Искам да подчертая, че тук не става въпрос за финансови претенции от страна на Димитър Бербатов. Той иска да помогне. Смята, че Етър е добър старт за него в треньорската професия. Той е в много добри отношения с целия ни треньорски екип. Това е най-подходящата обстановка и атмосфера, в която той може да започне кариерата си като треньор“, сподели още Куздов и допълни:

„Димитър Бербатов ще работи с нападателите. Ще помогне да се развият техните качества. В нашия отбор те са по-млади момчета и има какво да научат от човек като Бербатов. Не мога да кажа дали с помощта на Димитър Бербатов ще успеем да задържим Преслав Боруков в отбора. Всичко зависи от самият футболист и от неговия агент".

"Водят преговори с други отбори, но ние се надяваме той да остане при нас, защото ще е важен в борбата ни за спасяване. Вече 4 години сме в елита. Ще се борим до последно. Много хора ни бяха отписали до преди няколко кръга. Мисля, че имаме всички шансове да се спасим от изпадане. Всички в отбора са оптимисти. Никой не разглежда варианта при, който Етър ще изпадне. Аз съм убеден, че ние ще успеем да се спасим“