Договор с Пирин (Благоевград) до края на сезона подписа преди няколко дни Орлин Старокин. Защитникът, който за последно игра в Левски (София), е четвъртото ново попълнение в тима през зимната пауза. През сезон 2016-17 г. Старокин бе част от Пирин, като изигра 25 мача и отбеляза 3 гола в Първа лига.

В богатата си кариера 34-годишният Старокин е играл за отборите на Нафтекс, Черноморец (Бургас), Левски (София), казахстанския Иртиш, Локомотив (София), румънския Динамо (Букурещ), Ботев (Пловдив), Черно море, Витоша (Бистрица) и кипърските Алки (Ороклини) и Еносис (Паралимни).

"Обстановката в Пирин ми е позната. Не ми беше трудно да взема решеше да приема това предложение. Вярвам, че заедно ще изпълним целите и Пирин отново ще играе в елита на родния ни футбол. В Благоевград има много качествени футболисти, работи се професионално и заедно ще постигнем резултати".

"Разделих се с Левски без проблеми. Не искам да се връщам назад. Желая успех на всички в клуба. Лятото имах възможност да остана и в Кипър, но предпочетох да помогна на Левски. За съжаление и по ред други причини нещата не се получиха, имаше проблеми, записахме и много загуби".

"Не мисля, че изгонването ми в мача с Царско село е повлияло по някакъв начин на решението да се стигне до раздялата. Аз и за себе си бях решил да търся ново предизвикателство", каза Орлин Старокин за "Хоризонт".