Зимната пауза е към края си. Отборите проведоха своята подготовка и очакват началото на пролетния полусезон. Efbet Лига се завръща на 12 февруари, петък, с двубой на Коматево между променения Ботев и сензацията през есента – Арда. Предстоят вълнуващи мачове, борба за титлата и директни сблъсъци за запазване на елитното статукво.

Текущо класиране и амбиции

Лидер с 39 пункта е актуалният шампион Лудогорец, който демонстрира колебания в известни моменти, но като цяло бе най-постоянен в изявите си. Втората позиция е поделена между Локомотив Пловдив и ЦСКА.

В началото на сезона “червените” не бяха солидни, измъкнаха точки в края на мачовете си и се озоваха извън челната тройка. След идването на Акрапович, обликът на тима се промени и позитивните резултати не закъсняха.

Локомотив Пловдив отново е в играта за златните медали, а освен това продължава защитата на купата. Според собственика на клуба - Христо Крушарски, “смърфовете” са кандидати за трофея и ще се борят докрай.

Николай Киров, избран за треньор №1 на 2020 г., и неговият Арда ще преследват класиране за евротурнирите. Отборът от Кърджали допусна само едно поражение през есента, настъпило с 2:0 при гостуването на Черно море. Арда измъкна равенства на собствен терен срещу Левски, ЦСКА и Лудогорец и победи “сините” с 2:1 в столицата.

Славиша Стоянович и неговите избраници ще имат тежката задача да измъкнат тима от незавидното 9-о място. В момента Левски е по-близо до последната позиция, отколкото до бленуваното 7-о място. Нужни са доста точки, висока ефективност в нападение и подобряване на играта в дефанзивен план.

В челната шестица се очаква да попадне Берое, а ЦСКА 1948 и Черно море ще водят битка за последната квота. Тимовете от 11-о до 14-о място ще играят за оцеляването си, а към днешна дата там се намират Монтана, Ботев Пловдив, Славия и Етър.

Подготовка и трансфери

Лудогорец проведе зимната си подготовка в Турция, където изигра пет престижни контроли. Разградчани победиха Динамо Киев, ФК Бачка Топола и Динамо Тбилиси, оформиха равенство срещу Шахтьор Донецк и загубиха с 1:2 от руския Акрон Толиати. Към състава на Дамбраускас се присъедини кипърският нападател Пиерос Сотириу, който идва от Астана.

ЦСКА регистрира четири победи и две равенства през зимата. Отборът на Бруно Акрапович проведе подготовката си на две етапа – в Турция и на българска земя, участвайки в контроли срещу по-непретенциозни опоненти. “Червените” взеха Жорди Кайседо и Федерико Варела, но се разделиха със Стефано Белтраме, Томи Юрич, Тонислав Йорданов и Юнус Санкаре. Валентин Антов премина в отбора на Болоня под наем, с опция за закупуване през лятото.

Локомотив Пловдив записа шест победи през зимата единствено срещу родни тимове. Най-престижен бе успехът с 3:0 над Берое.

Левски изигра пет приятелски срещи на хърватска земя, където победи Подбескидзе, Копер и Олимпия, но загуби от Домжале и Сараево. За да подобри отбранителния вал, Славиша Стоянович се подсили с вратаря Звонимир Микулич и защитниците – Начо Монсалве, Ребин Сулака и Файсал Рерас. На проби при “сините” са още Луи Нганиони, който играе на позицията ляв бранител, и нидерландското крило - Дилън Джордж.

Очаквания на специалистите

В букмейкърските къщи ще откриете залози за краен победител. След ефбет регистрация можете да прогнозирате кой ще вдигне титлата. Най-сериозен кандидат за златните медали е Лудогорец с коефициент 1.02, следван от ЦСКА (6.25) и Локомотив Пловдив (7.50). Имате възможност да предвиждате изхода на всяка среща от efbet Лига, което освен високи коефициенти и печалби, ви носи ежеседмични бонуси до 1500 лева.