Изпълнителното бюро на БФС направи предложения за промяна в нормативните документи за следващия сезон. Най-същественото за момента, обявено от пресслужбата на централата, е увеличаването на бройката на играчи извън ЕС, които имат право едновременно да бъдат на терена.

До момента всеки клуб има право на петима такива картотекирани, а трима от тях да бъдат на терена. От новия сезон има предложение всичките петима да играят едновременно.

Другото, което буди интерес е, въвеждането на финансов стимул за клубовете, които дават шанс на млади играчи. При участие на такива състезатели за не по-малко от 45 минути в среща от Първа лига, БФС заплаща на съответния клуб сума в размер на 250 лв. на човек. Ограничението е използване на максимум двама такива играчи.

На днешното си заседание Изпълнителното бюро на БФС прие предложение за промени в Наредбата за първенствата и турнирите 2021/2022. Сред най-съществените корекции са редуцирането на общата бройка картотекирани футболисти без изискване за тренираност от 25 на 20.