Футболният ЦСКА 1948 победи с 2:1 като гост Ботев (Пловдив) след продължения в мач от 1/8-финалите на турнира за купата на България. В редовното време мачът завърши 1:1. С този си успех софиянци се класираха за следващия кръг на турнира.

Гостите поведоха бързо в резултата с гол на Ивайло Чочев от дузпа в 16-ата минута. Тя бе отсъдена за нарушение на Марио Младеновски от "жълто-черните" срещу Димитър Митков от столичния тим.

"Канарчетата" отвърнаха със силна атака в 30-ата минута, но Реда Рабей стреля неточно. Три минути по-късно отново той излезе на стрелкова позиция, но стражът на "армейците" запази вратата си.

Домакините започнаха по-аактивно второто полувреме и Маркиньос изравни резултата за 1:1 с удар от дъгата на наказателното поле в 53-ата минута. Играта продължи на приливи и отливи.

В 77-ата минута Димитър Митков от ЦСКА 1948 пропусна от чиста позиция и уцели гредата на вратата на съперника. В крайна сметка се стигна до две продължения по 15 минути. В 100-ата минута Димитър Митков се разписа за 1:2.