Славия се върна на победния път в родния шампионат. "Белите" изковаха изключително важен успех в борбата за оцеляване, след като се наложиха над един от преките си конкуренти в опасната зона – Монтана.

Отборът на Александър Тарханов надделя с 2:1 на стадиона в Овча Купел, като в герой за домакините се превърна Питър Макрилос (32', 44'), който отбеляза и двете попадения.

За гостите Николай Минков бе точен, също през първата част, но това се оказа недостатъчно поне за точката днес.

Това е втора победа на Славия над този съперник в рамките на 9 дни, след като "белите" отстраниха монтанчани за Купата на България миналата седмица.

По този начин столичани събират актив от 19 точки, които им отреждат 10-о място в класирането.

Oт другата страна, Монтана записва четвърти пореден мач без успех и остава на 12-а позиция с 18 пункта.


Двубоят започна на бързи обороти, но с игра в центъра и без реална опасност пред някоя от двете врати.

В 19-ата минута Александър Башлиев бе изведен зад защитата на "белите" по десния фланг, но се забави с удара и Михаил Аленкандров успя да избие с шпагат.

В средата на първата част домакините отговориха с далечен изстрел на Вълчев, който обаче се оказа твърде слаб, за да затрудни Благой Макенджиев.

Малко след половин час игра Славия излезе напред в резултата. Радослав Кирилов центрира много добре към Питър Макрилос, а новото попълнение отбеляза третото си попадение с белия екип, разписвайки се с глава от близко разстояние.

Радостта за отбора на Александър Тарханов бе кратка, след като в 37-ата минута Монтана възстанови равенството.

Башлиев отново бе намерен зад противниковата защита отдясно, а той от своя страна моментално подаде към Николай Минков. Нападателят стреля от движение и преодоля стража на домакините.

До края на полувремето Макрилос се отчете с второ попадение. Австралиецът получи топката на границата на наказателното поле и я изпрати красиво в горния десен ъгъл на вратата на Макенджиев.

След почивката темпото спадна значително. Едва в края на срещата се откри добра възможност за монтанчани да стигнат до точката. Димитър Законов бе изпуснат от "бялата" защита, което му позволи да отправи мощен удар, но Светослав Вуцов се отчете с блестящо спасяване.

Славия – Монтана 2:1

Голмайстори:

1:0 – Макрилос 32‘

1:1 – Минков 37‘

2:1 – Макрилос 44‘

Славия: Вуцов, Патев, Гандри, Христов, Александров, Вълчев, Стоев (Антовски – 90‘), Златков (Дост – 52‘), Макрилос, Кирилов, Рангелов (К. Кръстев – 78‘)

Монтана: Макенджиев, Цонков, Михов, Сенхаджи, Башлиев, Терзиев, Каменов, Кики (Законов – 81‘), Ангелов (Айтов – 57‘), Тасев (Р. Кръстев – 70‘), Минков