Дългогодишният вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков коментира темата с подписката на Христо Порточанов, както и предстоящите мачове на националния отбор.

"Няма нищо сензационно. Взехме решение за 25 юни, ако всичко е наред с обстановката да има Конгрес. Аз смятам, че това, което се коментира в една кухня, е хубаво да си остане там".

"Имаше предложения от съдийската комисия, прие се. Сложни са нещата, свързано е с финансиране, трябва да се кандидатства, за да не пада цялата тежест върху БФС и клубовете. Не е много евтино", заяви Лечков.

"За мен най-съществено е това, че когато събираш една подписка трябва да е легитимна. Ако искаме да правим нещо в родния футбол, трябва да се спазват правилата. Хубав, лош, трябва да се спазва устава", добави той.

"Няма гласуване на общото събрание на самите клубове като решения, освен това не са достатъчно бройки. Една част не са пълноправни членове на БФС, други са се подписали два пъти. Самата подписка не е чак толкова изрядна", сподели той. "На предния Конгрес пак имаше такива нередности".

"Пожелавам успех на новото треньорско ръководство на националния отбор. Казал съм, че който и да дойде ще го изхарчим като име. Но му пожелавам успех на Ясен Петров. Дано момчетата не ни изненадат и да изненадат себе си", заяви още Лечков.