Лидерът в първенството на Северна Македония "Шкендия" Тетово иска да вземе една от звездите на "Локомотив" (Пд) - Бирсент Карагарен, информира "Монитор". 

Представители на съседите са гледали няколко пъти национала на живо и са останали впечатлени от качествата му. Отделно от "Шкендия" са се свързали с бившия треньор на "Локо" (Пд) Бруно Акрапович, докато той води ЦСКА, за да го разпитат подборно за качествата на Карагарен.

Босненецът, който е бил наставник на тима от Тетово през сезон 2015/16, се е изказал ласкаво за Бирсент и това още повече е засилил интереса към играча. "Шкендия" води убедително в класирането на елита и почти сигурно ще стане шампион на страната. 

Амбициите в Тетово са да се атакуват групите на Шампионската лига и заради това се търсят силни попълнения. Принципно Карагарен е един от големите любимци на боса на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски, който неведнъж е казвал, че ще пусне Бирсент и Умарбаев да играят в друг клуб, ако те самите са доволни на заплатата, която ще прибират там. Именно това дава солидни шансове Карагарен в крайна сметка да отиде в "Шкендия", където разполагат със солиден бюджет за българските стандарти.