Локомотив (Пловдив) стигна до домакински успех над Царско село с 2:0 в двубой от 23-ия кръг на Първа лига.

На стадиона в парк „Лаута“ в герой за „смърфовете“ се превърна Георги Минчев, който отбеляза и двете попадения за победата. Той откри в 23-та минута след асистенция на Момчил Цветанов. През второто полувреме нов негов гол, дошъл четвърт час преди края на редовното време, оформи крайния резултат.

Така, Локомотив вгорчи дебюта на новия старши треньор на „царете“ Тони Здравков, за когото това бе официален дебют в родния шампионат начело на клуба от столицата, след като преди това бе уволнен от Ботев Враца.

Героят за Локомотив Георги Минчев, който е бивш капитан на Царско село, заяви след мача: "Получи се интересен мач с доста  положения. За наше нещастие не можахме бързо да си решим срещата. Някога и така се получава, но радостното е, че взехме трите точки.Имахме четирима национали. Поздравявам ги за повиквателните. Успяхме да си починем през паузата и мисля, че добре се отрази тя".

"Тази комбинация за гола сме я правили и на тренировка. Получи се сега, дано и занапред да продължи. Целта винаги е била да сме в Топ 3. Заявихме го в началото на първенството. Гоним тази цел и се надявам да я постигнем. Мислим за всеки мач и се надявам напред да продължим така и да продължим с тази игра".

Локомотив (Пловдив) се изкачи временно на второто място с 46 пункта, на три пред третия ЦСКА София, който в събота играе у дома с четвъртия Арда. Царско село е на 9-та позиция с 25 точки, на шест от първата шестица. В следващите си мачове Царско село приема ЦСКА София, а Локомотив гостува на Монтана.