Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, който е в процес на строеж. Премиерът обеща, че когато стане готов "Колежа" ще издейства финал на някой европейски клубен турнир да се играе на него.

"Ще стане едно прекрасно съоръжение. Да сме живи и здрави, мога да им обещая, стане ли готов стадионът ще ви издействам един финал на купа. Такава е политиката и на УЕФА. Дали супер купа, няма значение. Браво момчета, много сте напреднали", заяви той.

С него бе спортният министър Красен Кралев, както и областният управител на Пловдив Дани Каназирева. Тя подчерта, че Пловдив е най-футболният град в България и че градът има нужда от такива съоръжения.

"25 млн. лв. отпуснахме за строежа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Работи се активно по обекта, като наскоро започна и наливането на бетон на централната трибуна. Освен на строителите, благодаря и на ръководството на клуба, както и на феновете, които са силно ангажирани с този проект и оказват голяма подкрепа. Надявам се, че след като бъде завършен - стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол", написа премиерът във "Фейсбук".