Берое изненадващо загуби от доскорошния опашкар Етър с 1:2 в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. 

Гостите откриха резултата в 31-та минута чрез Преслав Боруков, а отново той удвои в 66-та след удар с глава. Алиун Фал върна едно попедение в 79-та минута, но до края не падна ново попадение и Берое загуби срещата.

Така заралии (36 точки) пропуснаха шанса да се изкачат на четвърто място, докато болярите събраха 20 пункта и се отделиха от дъното, заемайки 11-а позиция.


Берое започна по-активно срещата и стигна до две поредни центрирания в началните минути, но защитата на гостите се справи. В 5-та минута Стоянов се опита да намери с дълъг пас Камбуров, който обаче не успя да стигне до топката и Иванов улови.

Минута след това Фал получи пред наказателното поле и изведе Камбуров, който отправи удар в движение, но топката мина на сантиметри от гредата. В ответната атака Коуку опита удар от дъгата, но топката рикошира и Ганев успя да се намеси.

Конте получи топката на фланга в 12-та минута, проби намери Фал, който успя да стреля много точно в долния ляв ъгъл, но Иванов се намеси страхотно и спаси.

Иван Минчев изпълни пряк свободен удар в 17-та минута, но право в ръцете на Иванов. В ответната атака Кнежевич успя да се пребори пред пеналта и да шутира, но Ганев не бе затруднен и улови. Макоута също стреля от границата на наказателното поле минута по-късно, но Христо Иванов спаси.

В 26-та минута Коуку получи дълъг пас зад отбраната, овладя сам срещу Ганев и стреля, но ударът му мина покрай вратата.

Четири минути след това Коуку засече с глава центрирана от левия фланг топка, но Ганев изби в корнер. След изпълнението на корнера Иванов игра с глава, а топката достигна до Боруков, който я прати в мрежата от близка дистанция – 0:1.

Кацаров отправи удар ор границата на пеналта в 39-та минута, но право в ръцете на Ганев. Минута след това Камбуров получи в наказателното поле след изпълнение на тъч, проби през двама бранители, но в крайна сметка не успя да отправи удар и Иванов се намеси.

В началните минути на втората част Берое организира няколко добри атаки, но не успя да създаде сериозна опасност. Макоута напредна в 49-та минута и намери Фал, който стреля от наказателното поле, но право в ръцете на Иванов.

Минута след това Цветков намери Фал с дълъг пас. Нападателят напредна и навлезе в пеналта, но с последното докосване си поведе дълго и Иванов се намеси. Берое продължи да атакува в следващите минути. Първо Камбуров бе блокиран и намери Василев, който стреля над вратата.

В 53-та минута Камбуров овладя в пеналта и предостави за Конте, който шутира изключително силно, но топката мина на сантиметри от гредата. Пет минути по-късно Стоянов напредна по фланга и центрира в пеналта, където Цветков овладя и шутира силно, но топката мина над вратата.

В 62-та минута Мечев стреля от пряк свободен удар, Ганев изби, но топката попадна в Коуку, който центрира остро, а Крачунов прати топката над вратата след удар с глава от няколко метра.

Резултатът бе удвоен в 66-та минута, когато топката бе центрирана в наказателното поле, там Крачунов игра с глава, а Боруков вкара второто си попадение след удар с глава от близка дистанция – 0:2.

В 69-та минута Макоута размени подавания с Кукула и стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна гредата.

Десет минути по-късно Берое намали резултата. Василев получи пред наказателното поле и намери Фал, който се обърна и прати топката в мрежата с удар по земя – 1:2

Берое продължи да търси попадение, но не успя да застраши сериозно вратата на съперника. В последната минута Октавио центрира, а Стоянов нанесе удар с глава, но не затрудни Иванов. В добавеното време играта бе прекалено накъсана и не се стигна до удар към някоя от вратите.
 

Берое - Етър - 1:2

0:1 Боруков (30)
0:2 Боруков (65)
1:2 Фал (79)

 
Берое: 33. Генадий Ганев, 5. Теди Мезаг, 6.  Александър Цветков, 9. Мартин Камбуров, 10.  Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 17. Ибрахима Конте, 20. Стив Фуртадо, 25. Георги Ангелов, 27. Крум Стоянов, 73. Иван Минчев

Етър: 1. Христо Иванов, 84. Здравко Илиев, 6. Пламен Крачунов, 26. Мариян Иванов, 23. Христофор Хубчев, 16. Симеон Мечев, 44. Божидар Кацаров, 22. Ловре Кнежевич, 11. Даниел Младенов, 99. Преслав Боруков, 10.  Гаетан Коуку
 

Очаквайте подробности!