Шефовете на "Берое" вече мислят за нов треньор при положение, че липсата на резултати продължи. По информация на „Мач Телеграф“ техният фаворит е Стойчо Младенов, който в момента е без работа, след като напусна казахстанския "Кайсар", където постигна отлични неща, печелейки дори и Купата на страната през 2019 г.

До началото на пролетния полусезон по всичко личеше, че Димитър Димитров-Херо ще подпише нов договор, тъй като настоящият му изтича в края на сезона. Но последва криза и в последните 6 мача във всички турнири Берое спечели само един – срещу ЦСКА с 1:0, дошъл след попадение на Мартин Камбуров от дузпа в края.

Бяха допуснати загуби от "Черно море", "Левски" (б.а. - за Купата на България), "Берое" и "Етър", като поражението от тима на Александър Томаш реално преля чашата. Така старозагорци от претендент за Топ 3 по Нова година, изведнъж се оказаха в битка за мястото си в Топ 6. Всичко случващо се под Аязмото не е останало незабелязано от шефовете.

През февруари Илко Русев обяви, че лично държи Димитър Димитров да подпише нов договор, но ако кризата се задълбочи и днес "Берое" не победи "Арда", то столът на Херо ще се разклати повече от всякога.

Колкото до Стойчо Младенов, то той е емоционално свързан с "Берое". 64-годишният специалист носи екипа на старозагорци от 1976 до 1979 г., като дори става голмайстор на първенството през 1978 г. Жената на легендата на ЦСКА – Дарина, е от Стара Загора.

В Берое през сезон 2010/11 играе и малкият му син Стойчо Младенов-младши. Наскоро в интервю Екзекутора на "Ливърпул" заяви, че е професионалист и би работил и в друг български клуб освен ЦСКА.

Но да се върнем и на случващото се в отбора на „зелените“. Все по-отчетливо се вижда, че сякаш има разделение на българи и чужденци. Отделно от това има огромен спад във формата на звездата от есента Гаюс Макута, който явно е очаквал трансфер през зимата. Вижда се спад и при други основни футболисти - Теди Мезаг, Георги Ангелов и Ибрахима Конте.