Царско село продължава с добрите си изяви в efbet Лига и записа трета поредна победа. Успехът отново дойде над противник, който се намира в първата шестица – Арда.

След като в предходните два кръга "царете" се наложиха над ЦСКА и Берое, днес те разгромиха кърджалийци с 4:0.

Отборът, воден от Антони Здравков, бе по-добрият на терена и съвсем заслужено се поздрави с изразителния успех на стадион "Царско село".

Домакините на практика решиха всичко в сблъсъка още през първата част, когато отбелязаха три от попаденията. Емануил Манев (16‘, 33‘) и Андерсон Кордейро (45‘, 76‘) се разписаха на два пъти, за да донесат 3-те точки на своя тим.

По този начин "царете" остават непобедени у дома в шампионатен мач през календарната 2021 година и събраха актив от 38 точки, което им отрежда 8-ото място във временното класиране.

От другата страна, Арда, който след по-малко от месец ще се изправи във финален сблъсък за Купата на България срещу ЦСКА, прекъсна серията си от 5 срещи без поражение. Това е и най-изразителната загуба за кърджалийци през настоящия сезон.

Отборът на Николай Киров остава на 4-ата позиция и на старта на плейофите ще гостува на стадион "Българска армия".


Царско село стартира по-активно и още от първите минути погледна към противниковата врата. Футболистите на Антони Здравков се настаниха в половината на Арда, но така и не затрудняваха Иван Караджов.

По-добрата игра от домакините даде резултат в 16-ата минута. Емануил Манев се разписа след перфектно изпълнен пряк свободен удар, с който не остави шансове за намеса на Иван Караджов.

Малко след като измина половин час игра "царете" удвоиха аванса си. Емануил Манев отново попадна в прегръдките на своите съотборници, след като технично преодоля стража на кърджалийци с удар извън наказателното поле.

Проблемите за Николай Киров не спряха дотук. Старши треньорът на Арда трябваше да замени принудително капитана на тима – Пламен Крумов.

Домакините на практика решиха всичко в края на полувремето. Димитър Костадинов засече центриране отдясно, но Караджов успя да парира удара му. В близост до вратата обаче дебнеше Андерсон Кордейро, който се оказа най-съобразителен и направи резултата класически.

В 54-ата минута дойде и най-чистото положение за отбора от Кърджали. Тонислав Йорданов стреля с глава от близко разстояние, но Джони Пласид прояви рефлекс и изби в корнер.

В следващите моменти от двубоя темпото на игра спадна, но въпреки това "царете" успяха да се разпишат за четвърти път. Андерсон Кордейро се възползва от щастлив рикошет в крака на бранител в синьо и направи резултата още по-изразителен.

В 82-ата минута футболистите на Арда все пак пратиха топката в мрежата, но голът бе отменен, тъй като Тонислав Йорданов е бил в положение на засада.