Легендата на Левски Цанко Цветанов направи любопитен коментар за вчерашното "Вечно дерби", както и за състоянието на българското първенство.

"С пандемия и без пандемия хората, които гледат футбол в България, намаляват. В момента трудно може да се говори за дерби. Дерби може да има единствено между публиката, тъй като разликата между Левски и ЦСКА е голяма и тя е в полза на ЦСКА".

"Мачът беше неравностоен. Аз, като фен на Левски, тайничко се надявах на нещо, но реалностите са такива. ЦСКА е по-добрият отбор и логично спечели. Ако нещата продължават така, дербито отново ще бъде такова. В ЦСКА има стабилност и място за развитие, докато Левски се бори за оцеляването си", каза Цветанов. 

"С марсианци ли ще правим генерална промяна във футбола ни? Направим ли генерална промяна, пак ще трябва да се борим. Българският футбол и БФС има добри финанси, финансов бюджет. И в моето село ще има отбор. Структурата я има, но трябва да се надгражда. Почнем ли отначало, няма да стигнем доникъде".

"Националният отбор е следствие от работата в клубните отбори и работата с младите. Защо един треньор, който очакваме да ни създаде продукт, взима по-малко от касиер в "Лидъл"? Аз не обиждам касиерите, защото няма срамна работа. Един касиер обаче печели повече от 80% от треньорите в ДЮШ", каза Цветанов.