Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на БФС на предсоящия конгрес, обяви самият той на днешната си пресконференция.

В екипа му влизат бившите му съотборници в ЦСКА и националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров, както и Петър Величков, Борис Станков и Георги Владов. 

"Няма какво повече да се бавим и да отлагаме. Официално откривам моята кампанията за президент на БФС. Мисля, че моментът е дошъл и започваме от днес", заяви голмайстор №1 на националния отбор за всички времена. 

"Започнали сме още преди доста време да работим активно. Ще ви представя и екипа, с който ще работим. Това е ядрото, с което подготвяме промяната за по-добро. Имах привилегията да работя с най-добрия треньор - Сър Алекс. Той казваше, че подборът на екипа е най-важен по пътя към успеха."

"Знаете кой съм и какво съм направил. Вече настъпвам в нова глава от моето кариерно развитие. Решихме да има симбиоза между футболни хора и хора, които са били дълго време в бизнеса".

"В екипа влиза Стилиян Петров, както и Мартин Петров – щастлив съм, че продължавам да поддържам връзка с тях. От другата страна – Петър Величков, вече се запознахте с него. По-малко познатото име е Борис Станков – завършил е програма за футболен мениджмънт на УЕФА, знае как се случват нещата."

"Няма как да продължим без юрист – това е Георги Владов. Това е ядрото, което в крайна сметка движи и подготвя нещата. Футболът е за всички нас. Виждаме какви неща се случват в последно време – идеи, които искат да се прокарат, ще задоволим любопитството на хората, за да излезем лично аз с екипа си и да обявя, че сме готови да донесем така нужната промяна. Всяка една идея е добра дошла, този план ще претърпи промени – ще се наливат нови идеи, защото футболът е, пак повтарям, за всички нас."