Бившият играч и шеф на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла даде мнението си относно актуалните събития в българския футбол. Според Майкъла Борислав Михайлов е постъпил много правилно като си е оттеглил оставката, а Димитър Бербатов трябва да стане отговорник за "А" националния отбор.

"Боби постъпи много правилно! Помните след мача с Англия какво беше, кой ли не влезе в БФС - баретите, НАП, ДАНС... Беше нещо страшно, Боби се оттегли временно, почина си, а сега, когато проверките свършиха и се видя, че няма нищо нередно, си оттегли оставката и завърна".

"Той е силен футболен човек с позиции в УЕФА и според мен ще спечели и следващия Конгрес. Трябва обаче да делегира правата за първенството на ПФЛ, да издейства държавата да помогне финансово на клубовете за школите им и да извади президентите от Изпълкома - нека имат един представител вътре и толкова", заяви Майкъла пред "Спортал".

"Много пъти съм казвал, че проблемът в българския футбол е в клубовете. Какво е виновен Боби, че на ЦСКА - Лудогорец имаше един български футболист и 21 чужденци на терена?!"

"Четирима треньори на националните отбори гледаха един българин титуляр! Това какво е? БФС ли е виновен? Колко години вече говорим за школите - оттам започва всичко. Колко клуба имат качествени терени за ДЮШ? Колко клуба имат общежитие със стол за хранене и всички други необходими условия за ДЮШ?"

"Затова съм против формат с 16 отбора - който отговаря на условията, той има място в елита. Колко клуба отговарят на условията? Бербатов подхвана темата за ДЮШ и ПФЛ - да не би да ми е чел всички интервюта от последните 10 години? Защото аз това го повтарям от 10 години. Хареса ми изказването на Домусчиев след Изпълкома".

"Иначе Митко е много интелигентно момче, легенда, голямо име, има място в управлението на българския футбол. От него българският футбол може само да спечели. Не говоря за президент на БФС. Според мен Бербатов трябва да стане отговорник за "А" националния отбор - ще свърши добра работа! Емил Костадинов да си гледа младежките гарнитури, а Бербатов да се захване с мъжкия състав".

"Забелязвам много жлъч относно Боби Михайлов, а някой сети ли се да му се извини? Покрай мача с Англия го изкараха какъв ли не, проверки, проверки. Е, сега като се оказа, че не излязоха никакви престъпления и нередности в БФС, Боби не заслужава ли някакво извинение!"

"Ще повторя - за мен той постъпи много правилно и търсете проблемите в клубовете! Те трябва да създадат футболисти, те си правят селекциите, с които атакуват групите в европейските турнири, клубните президенти играят огромна роля", добави Георги Илиев.