Завърналият се след 558 дни в оставка президент на БФС - Борислав Михайлов, получи отказ да бъде вписан в Търговския регистър като управляващ футболната ни централа

Причината за това е, че уставът на БФС не допуска процедура по оттегляне на оставка и че подобно действие би създало правна несигурност.

Документите за вписването на Михайлов бяха изпратени на 29 април, ден след като той оттегли оставката си като шеф на БФС и отново пое контрола. Той има 7-дневен срок, в който да обжалва решението.

Ето какво се казва в част от решението:

"Уставът не допуска процедура по оттегляне на оставката. Подобно действие, би създало правна несигурност у всички трети лица относно това кое е лицето, овластено да представлява сдружението и да изпълнява останалите функции на президент, вменени с устава.

Допускането, че една оставка може да бъде оттеглена означава, наред с действията по промяна на пръвоначалното определените първи вицепрезидент и вицепрезиденти, избрани в изпъне ние на нормата на чл. 48, ал. 3 от устава, води до извода, че на практика ИК може по всяко време на подменя волята на конгреса относно това кое е лицето, избрано за президент, като многократно определя различни лица да изпълняват посочените функции.

Извън това, следва да се посочи, че приложения протокол от заседанието на ИК не е изготвен в съответствие с изискванията на чл. 50,  ал. 6 от устава на БФС, доколкото не е подписан от всички членове, присъствали на заседанието.

Поради това и на основание чл. 24 във вр. С чл. 21, т.5 от ЗТРРЮЛНЦ постанових отказ по заявление рег.№202104291445050 от 29.04.2021".