Янтра победи с 3:1 като гост Локомотив София в мач от 31-вия кръг на Втора лига. Загубата на „железничарите“ гарантира първото място в крайното класиране на Пирин Благоевград.

Гостите се възползваха от грубите грешки в защитата на домакините след статични положения и поведоха с 2:0 още до почивката след голове на Иван Петков (21) и Христо Митев (28). В 83-та минута Тони Иванов реализира трети гол за габровци, а в края Светослав Диков намали за домакините.

Така Локомотив София пропусна да направи важна крачка към запазване на второто си място. „Железничарите“ имат 53 точки и мач повече от третия Спортист. Тимът от Своге и Септември София имат по 47 т. Янтра е на 13-то място с 28 точки, с 8 повече от предпоследния Нефтохимик, който има и мач по-малко.

“Локомотив имаха игрово предимство, макар и да не създадоха много ситуации. Ние успяхме да вкараме от статични положения. След 2:0 вече беше по-различно. Всичко е благодарение на играчите. Това са едни сериозни момчета и ръководството също. Не искам да мисля дали сме близо до спасението. Не трябва да се концентрираме върху това какво ще се случи, а върху настоящето“, заяви наставникът на Янтра Костадин Ангелов-Лаптопа.