Привържениците на бургаския Нефтохимик излязоха с позиция по повод вчерашните събития в клуба. 

След като тимът падна с 2:3 от Созопол, шансовете им за оцеляване във Втора лига намаляха. Отделно от това, старши треньорът Людмил Киров беше уволнен. Всичко това накара феновете да изразят мнението си.

Ето какво написаха феновете на страницата Ultra Nafta:

През годините се нагледахме и наслушахме на всякакви простотии, сътворени от собственици на Нефтохимик и "радетели" за бъдещето на клуба! Всякакви знайни и незнайни герои се изреждаха да се надпреварват, как "трябва да се прави футбол"! През тези години, в много малко моменти ние феновете сме усещали тръпката от изживения момент на трибуната! 

Сега е точно такъв момент! Момент в който виждаме, че Нефтохимик надскача своите възможности и е на крачка от спасението във Втора Лига само и единствено заради работата на Людмил Киров и раздаването на футболистите! И БАМ, отново уникален ход ! След 4 победи и две загуби, само два мача преди края на първенството той е освободен! 

Дами и господа управляващи! Спрете най-накрая с неадекватните управленски решения! Ние не се интересуваме от "отношенията" между Анелия, Манол, Венци, Драган, Петкан или Маугли! Ние се интересуваме само и идинствено от това, което треньорът и момчетата ни дават на терена! Победи, мъжка игра, битка! ФУТБОЛ! Това ни накара отново да говорим за футбол а не за интриги! Г-н Киров, ние твърдо заставаме зад вас и вашите решения! Вие сте треньорът за Нефтохимик!