Дарко Тасевски ще подпише нов договор със Славия, пише "Тема Спорт". Настоящият контракт на северномакедонеца изтича през юни.

Халфът е имал среща с треньорския щаб и ръководството и са постигнали договорка да остане на "Овча купел" още един сезон. На 20 май Тасевски ще навърши 37 години. През зимата бе измъчван от контузия, но постепенно върна формата си.

Наставникът Златомир Загорчич иска полузащитникът да направи добра подготовка през лятото и да бъде водеща фигура в състава за следващата кампания и най-вече да е в полза на младите играчи на тима.

Както е известно, именно покрай бившия халф на Левски израсна Филип Кръстев, който в момента е част от френския Троа, спечелил промоция за Лига 1.

45-годишният страж Георги Петков също ще остане за следващия сезон. Все още не е ясно дали това ще стори друг ветеран - нападателят Димитър Рангелов, чийто договор също изтича през юни. Възможно е той да се върне в Германия при своето семейство. Тасевски дойде в Славия през януари 2019-а.

Босът на белите Венци Стефанов дори има планове за бъдеща работа на северномакедонеца при столичани. Белите имат аванс от 5 точки пред Ботев Враца, два кръга преди края на плейофите в групата за оцеляване, а спортно-техническият щаб обсъжда плановете за лятна подготовка.

Очаква се тя да стартира на 11 юни (петък), като в първите три дни играчите ще минат функционални изследвания. От 14 юни е предвиден лагер в Банско.