Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски говори пред Нова телевизия относно актуалните теми в българския футбол. 

"Не съм решил - не съм се кандидатирал за президент на БФС. Тази структура се управлява много лесно. Мен никой не може да ме уплаши с обаждане, с подвикване“, заяви Крушарски. 

Попитан дали твърди, че се оказва натиск върху хората, които в момента управляват българския футбол, Крушарски каза: "Не твърдя, но то се усеща”. И даде пример с Костадин Гергинов - председателят на съдийската комисия. 

"Обадих му се и го помолих да свирят реално мача. Той каза, че съм го натискал, че съм му се обаждал, че какво ли не. Готов съм да си платя да извадя този запис и да видим кой крив, кой прав”, разясни Крушарски. 

"За мен тази игра е много лесна. Кандидатите, които се явяват за президент на БФС, не могат да ме оборят нито с приказки, нито с дела. Защото за мен шестте години във футбола показаха нивото, което съм достигнал във футбола. Ако тръгнем да се обединяваме, ще го направя, редът ще го сложа".

"Разликата между мен и Бербатов е доста голяма. Той може да има футболни умения, но аз съм много добър стругар, а той стругар ли е? Това, което е минало през главата ми през 40-те ми години като ръководител, едва ли той има този мой опит“, добави собственикът на Локомотив. 

"Аз съм от старата школа. С Иван Славков бяхме повече близки по масите. От него се научих, че когато има буря, трябва да се наведеш, за да отмине“, добави Крушарски.