Управата на новаците в елита от ФК ЦСКА 1948 внесе яснота по повод спечелените купи, обявени в сайта на клуба.

Както е известно, новаците обявиха, че имат 21 купи на Бълария, точно колкото има и ЦСКА след вчерашния триумф над Арда.

Ето какво написаха от ФК ЦСКА 1948: 

В отговор на оформилия се казус относно посочената статистика за трофеите от турнира за Купата на България на ЦСКА в категорията "Клуб" на уебсайта на ФК ЦСКА 1948, следва да внесем яснота и да отговорим на запитванията защо в графата са посочени 21 купи.

ФК ЦСКА 1948 повдигна този въпрос още преди няколко години. Клубът не е променил мнението си относно броя на национални купи, спечелени от ЦСКА, като следва да подчертаем, че посочената статистика е публикувана много преди началото на настоящия сезон в efbet Лига и турнира за Купата на България.

Припомняме, че за ФК ЦСКА 1948 броят на трофеи от Купата на България, спечелени от ЦСКА, е 21, а не 20, заради успехи от началото на 80-те години на 20-ти век.

През 1981 г. е връчен за първи път трофеят от Купата на Народна република България. По това време този турнир съществува успоредно с турнира за Купата на Съветската армия, като победителят от Купата на Народна република България получава правото да играе в европейския клубен турнир за Купата на УЕФА, а първенецът в Купата на Съветската армия се класира за Купата на носителите на купи.

През 1981 г. ЦСКА печели именно надпреварата за Купата на Народна република България. Това е и въпросната 21-ва национална купа, която ФК ЦСКА 1948 е посочил в статистиката на официалния си уебсайт.

За сравнение ще дадем официалния уебсайт на ПФК Левски, който посочва спечелена национална купа от "сините" през 1982 г., когато в случая става въпрос също за триумф на отбора в турнира за Купата на Народна република България през горепосочената година. Именно с тази купа общият брой трофеи за ПФК Левски от надпреварата е 26.

Надяваме се, че бяхме максимално ясни и отговорихме на всички полемики и съмнения.