Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви смело, че футболните клубове в България силно са го искали и за това той е оттеглил оставката си.

“Аз не съм човек на празните приказки. Аз говоря, когато има какво да кажа. Всеки има право да си прави кампания или компания. Има си устав за конгреса. Не ми е никакъв таргет на мен Бербатов. Аз дойдох да си завърша мандата, защото ме искаха клубовете".

"Един месец до конгреса могат да се обявят кандидатурите, може да има още едни 30 кандидати. Има време, имайте търпение. Ще говоря най-вече пред хората, които ще ме избират. Успех на всички, само да не забравят да не прекрачват добрият тон”, каза Михайлов.

Боби отказа да коментира писмото със запитване от страна на УЕФА и ФИФА за причината за неговото завръщане начело на БФС. “Писмото е информативно, ние сме отговорили, което са питали. Не сте много интересни с този въпрос”, заяви раздразнено Михайлов.

Босът на родния футбол също така разясни взетото решение за броя на тимовете в efbet Лига през следващия сезон.

“Изпаднал отбор няма морално право да предявява участие в групата. Обсъдиха се варианти за попълване на групата с отбори от Втора лига. Отборите на четвърта и пета позиция обаче са с по-малко възможности".

"Три отбора от Втора лига влизат директно в първа през следващия сезон. Един ще играе бараж. Това е най-справедливото”, каза Михайлов.