В контролата срещу Вердер Бремен, загубена с 0:1, наставникът на ЦСКА Любослав Пенев даде шанс за изява на всички четири нови попълнения, които са привлечени до момента - Хамза Чатакович, Яник Вилдсхут, Йоан Бай и Жуниор Нзила, като първите двама започнаха като титуляри.

Ето как се представиха четиримата.

Хамза ЧАТАКОВИЧ
Босненецът бе най-малтретираният футболист на червените. Играчите на Вердер действаха безкомпромисно срещу него. Той играеше в тандем с Феде Варела в сърцето на халфовата линия и опита да бъде истински диригент и лидер, но често си пречеха с аржентинеца. Загатна за сериозен потенциал и може да се превърне в пълноправен наследник на продадения Тиаго Родригес, но все още не се е сработил с колегите си. Опита специалитета си - шутове отдалеч, но без успех. От него се очаква повече.

Яник ВИЛДСХУТ
Трябва му още време за адаптация, а и личи, че е изостанал в подготовката. В отиграванията му има класа, но му липсва сработеност със съотборниците. На моменти се изолираше от играта. Срещу Олимпиакос се представи по-добре, отколкото вчера срещу Вердер, когато играеше с топката и ефективността му бе ниска.

Йоан БАЙ
Появи се в последните около 20 минути в игра и се представи най-силно от всички новопривлечени играчи. Удари греда, без проблем надиграваше съперник, когато бе един на един. Експлозивен, бърз и техничен, той загатна, че може да бъде основен футболист на ЦСКА. През него обаче Вердер вкара гола си.

Жуниор НЗИЛА
Неизменно заменя в контролите Феде Варела, но на този етап показва, че все още не е напълно готов физически, а и му липсва сработване със съотборниците. Всякакви оценки за него биха били прибързани.

Материал на "Тема:Спорт"