Ръководството на Българския футболен съюз пожелава успех на клубовете от всички нива на футбола през новия състезателен сезон 2021/2022.

"Използваме случая да поздравим всички членове на българското футболно семейство за демонстрираната отдаденост въпреки огромните трудности и множеството проблемни казуси, причинени от глобалната пандемия. Благодарим на всички вас, че футболът у нас не просто оцеля, но и изпрати успешна кампания, подчинена на взаимното уважение и толерантността към съперници, съдии и запалянковци", се казва в изявление на централата.

Убедени сме, че и през следващия сезон ще наблюдаваме атрактивни срещи под знака на феърплея и подчертаваме твърдото си намерение отново да работим единствено за доброто на клубовете и за здравословната спортна конкуренция. Най-красноречивото доказателство за това е пълното въвеждане на системата VAR във всички двубои от Първа лига от началото на новия шампионат - модернизация, която ще даде още повече предпоставки за честна игра и решаване на мачовете на терена въз основа на качествата и усилията на самите футболисти", добавиха от БФС.

"Българският футболен съюз с удовлетворение отчита все по-сериозния интерес към родния футболен продукт и вярва, че всички усилия за усъвършенстване на вътрешния ни шампионат са от полза както на клубовете и футболистите им, така и на милионите запалянковци у нас. Още веднъж желаем успех и много поводи за радост на клубовете ни и техните привърженици през сезон 2021/2022", заявиха от централата.