Третодивизионният Балкан (Ботевград) привлече двама качествени и опитни играчи, с които рязко вдига нивото за новия сезон. Старши треньорът и мениджър на клуба Иван Редовски съобщи пред "Балканец", че към отбора се присъединяват вратарят Божидар Митрев и Николай Цветков-Демона, който играе като халф. 

До момента двамата бяха част от новия член на еfbet Лига Локомотив 1929 (София), но след като договорите им изтекоха, те станаха свободни агенти.

34-годишният Митрев е юноша на Левски, освен за първия тим на сините е играл на два пъти за Локомотив (София), Септември (Сф), както и зад граница в молдовския Шериф (Тираспол) и румънския Волунтари. Има 9 мача за националния отбор на България. Самият той обаче ще се присъедини на по-късен етап към тима, тъй като все още лекува травма на рамото. 

Демона е юноша на отбора от Ботевград, но като малък е селектиран в школата на Литекс, след което кариерата му преминава през Дунав (Русе), Спартак (Плевен), Спортист (Своге), Видима-Раковски, ЦСКА, Етър, ЦСКА 1948 и Монтана, както и сега в столичния Локомотив. Има близо 300 мача в професионалния футбол, а с опита си определено ще бъде от полза на клуба.

Двамата играчи допълнително ще вдигнат нивото на Балкан, който през пролетта се очерта като евентуален претендент за промоция във Втора лига. Тимът ще научи съперника за първия кръг, както и цялата програма за новия сезон на 23 юли (петък), когато ще се тегли жребият.