"Сегашното ръководство на БФС казва, че нямаме опит, но те не знаят с какво се занимавам извън футбола. Имаме бизнеси, управляваме големи структури и финансови операции, което е много важно. Мога да кажа, че след 15 години те доказаха, че все още нямат административен опит, което е най-лошото, най-пагубното". Това заяви рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров в "Тази сутрин" по bTV.

Той беше гост заедно с Димитър Бербатов и Мартин Петров, като тримата се кандидатираха за битката за шефските места в БФС. 

"Не се бях прибирал четири години, тъй като животът се промени. Живея в Бирмингам, но имаме ангажименти със семейството, училище, тренировки, сега и пандемията пречеше да се пътува. Промяна в БФС? Много сериозен въпрос, с който се борим от дълго време. Митко и екипът обиколиха цялата страна, аз за жалост нямах възможност. Той може да каже повече неща. Конгресът трябва да го има, за да излязат всички кандидати. Няма значение кои са те - Борислав Михайлов, Христо Проточанов и Димитър Бербатов. Ето Митко Бербатов излиза с екипа си и показва идеи. Ние не виждаме други кандидати, които искат да го направят. Изглежда, че целта е да се избегне конгреса. Ние искаме да направим промяна. Най-странното е, че това е структурата на БФС от дълги години. Може би ние сме по-организирани, по-иновативни, единни. Клубовете вече им е писнало да ги третират по този начин. Футболът е за хората, които искат да се развиват. Хората искат да развиват треньори, футболисти". 

"Знаехме с какво се захващаме, знаехме, че ще е много трудно. Когато започнахме ни казваха нямате шанс. Против системата няма как да се борите. Повечето идеи при нас дойдоха от Митко Бербатов. Той показа как иска да промени българския футбол към по-добро, с какъв екип желае да работи и да се случи. Той е успял българин в България и в чужбина. Дали ще стане, ще видим, дано. Ние искам да променим".

"Всеки един от нас е минал през всяка една национална гарнитура в националните отбори. Знаем колко е важно Ние сме загубили респекта на световния футбол, а говорим как всичко е наред. Венци Стефанов излиза и казва, че всичко е наред, а не е така. Преди няколко години държавата каза, че не иска да работи с БФС, като спец части влязоха в сградата. Това са лоши неща. Вижда се недоверието на държавата към българския футбол. Това е на дневен ред в държавата и БФС трябва да вървят ръка за ръка. Те са били и са още наши идоли. Не значи, че са лоши хора, но просто не са направили така, че футболът да се развива достатъчно добре. Затова и клубове и ние искаме промяна", добави Стилиян Петров.

Снимка: Lap.bg