Веднага след назначаването на спортен директор на Вихрен (Сандански) Емил Велев се зае здраво за работа. Той следи много внимателно нещата в клуба и най-вече тренировъчния процес на мъжкия отбор.

За него е ясно какви футболисти са необходими, за да може Вихрен да стане онова, което иска ръководството на и най-вече финансовият благодетел Коко Динев. 

"Селекцията при нас е отворен процес. Ще привличаме само футболисти, които са по-класни от наличните. Вече започна тренировъчен процес при нас Атанас Пенков, който за последно е играл във ФК Кюстендил".

"Очаквам да се присъедини и Рачо Иванов - рожба на ДЮШ на Левски, който прие поканата ми да се включи в лятната подготовка на втородивизионния Левски (Лом). След като се стигна до бърза и ненавременна раздяла с ръководството на тима, Рачо Иванов ми се обади, че иска да дойде отново при мен".

"Разбрали сме се по всички въпроси и младият талант ще започне занимания при нас от вторник. Други трима футболисти са на проби от други клубове и дали ще останат или не зависи от тях", заяви Кокала.