„Вярвам, че ще се получи динамичен мач с офанзивен футбол и много положения.“ Това заяви преди русенското дерби между Дунав и Локомотив треньорът на „драконите“ Мартин Цирков.

Двата отбора излизат за първи път в историята на своето съперничество на основния терен на спортен комплекс „Дунав“ на 28 август, събота, от 18 ч. в мач от третия кръг на Североизточната Трета лига.

Това ще е и първа официална среща тях след близо 20 г. прекъсване. В общо 16 официални двубоя за първенство във втория и третия ешелон, както и в надпреварите за различни купи, „Драконите“ са записали 9 победи, 5 равенства и 2 загуби срещу „железничарите“.

„За нас всеки мач е финал и срещу всеки съперник трябва да сме на 100%, за да печелим. Подценим ли ситуация, оставим ли се да мислим, че някой сам ще се бие, ще страдаме и губим точки. Локомотив е изключително млад състав, който ще бъде амбициран да се докаже".

"Първите стъпки в мъжкия футбол винаги са тежки, но съм убеден, че от мач на мач този тим ще става все по-костелив орех за своите съперници. Ако са последователни, ако наистина искат да успеят, ако се трудят постоянно, няма начин да не успеят. В събота вярвам, че ще се получи хубав и резултатен мач, който да зарадва хората по трибуните“, каза още Цирков.

Продължава и онлайн продажбата на билети за предстоящото дерби. Освен на платформата bilet.bg, те ще са могат да бъдат закупени и на място и в деня на мача при фен зоната на стадион „Дунав“. Тя по традиция отваря врати час преди началото на мача до входа откъм зала „Дунав“. Там всички привърженици ще могат да си закупят изстудени напитки, нови артикули и специално изработения за дербито шал.

Ръководството на „драконите“ припомня, че притежатели на членски карти и деца до 14 г. влизат безплатно.

Междувременно днес стана ясен съперникът на Дунав във втория предварителен кръг от турнира за Купата на България. Жребият отреди русенският тим да посрещне отбора на Марица Пловдив, който е една от приятните изненади във Втора лига през този сезон. Предстои ръководствата на двата клуба да уточнят кога точно от предвидения период между 3 и 9 септември ще се играе срещата.