От ФК ЦСКА 1948 излязоха с изявление относно случая с Димитър Видев, който е със спрени права от антидопинговата комисия.

Ето какво гласи съобщението, публикувано на клубния сайт:

След новината в общественото пространство за спрените от Антидопинговата комисия състезателни права на Димитър Видев, ФК ЦСКА 1948 следва да внесе пояснение по казуса.

Клубът потвърждава информацията, като добавя, че посоченият състезател не е част от ФК ЦСКА 1948 от приблизително три седмици. Двете страни решиха да прекратят договора си по взаимно съгласие.

Важно уточнение по темата е, че футболистът е приел медикамента, довел до положителната допинг проба, извън тренировъчния и състезателния процес на отбора. Също така и че решението за приема на медикамента е взето лично от играча без препоръката за това да идва от медицинския или треньорския щаб на състава.

Клубът ни се стреми да бъде еталон за професионално отношение на всяко едно ниво в структурата си, както на терена, така и извън него. Честната игра и коректността заемат основно място в работата ни. Базирайки се на това ФК ЦСКА 1948 няма как да си позволи да предприеме действия в разрез с правилата и феърплея в спорта.

Пожелаваме на Димитър Видев бърза развръзка по казуса, както и здраве и успехи в бъдещите му предизвикателства!