Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира победата с 4:1 над Грузия в контрола и взе отношение по днешното решение на СГС да бъде проведен Извънреден конгрес на 12-и октомври. 

"Много съм доволен от целия лагер на момчетата. Много е хубаво, че има много млади момчета. И днес липсваха основни фигури. Резултатът е много важен за самочувствието на момчетата".

"Ясен Петров си има договор, който изпълнява. Имаме още три квалификационни мача и един приятелски мач с Украйна. Към момента има Конгрес, свикан от съда и Конгрес, свикан от Изпълкома. Може да има и три Конгреса".

"Няма да позволим да има разнобой и вина във футбола, какъвто се случва в други сфери от нашия живот. Конгресът ще бъде изряден. Преекспонира се много. Война няма! За първи път се случва това нещо". 

"Доста е странно решението на съда. Ще направим всичко възможно да се съобразим с решението на съда. Въпросът е Конгресът да бъде организиран правилно. Това не е лека работа. Както виждате, аз съм доста спокоен."

"Четири месеца си ходя по всички дела, за да ме впишат. Спазваме сроковете и ще направим организация. Това е прецедент и нямам много практика. Един месец не е много време за организирането на такъв Конгрес".

"Една жена взима, прочита всичко и взема решение. Съдията е взел друго решение. Няма какво да го оспорваме това нещо. Трябва да се справим с този един месец или ако не можем да се справим, ще идем на друг Конгрес. За мен няма повод за Извънреден конгрес, защото догодина има Редовен конгрес".