Бившият халф на Лудогорец Абел Анисе е готов да си плати, за да играе под ръководството на Станимир Стоилов в Левски. Това разкриха от "Герена", след като националът на Мадагаскар сам потърсил контакт с Мъри, твърди "Мач Телеграф". 

Абел не е разговарял директно с треньора на "сините", а се чул с негов близък, за да му уреди среща. Мъри Стоилов се съгласил да се види с играча, за да го изслуша.

Анисе беше доскоро на лагер с националния отбор на страната си, но се очаква да пристигне в България до края на седмицата. Тогава двамата ще се видят. На 7 септември Мадагаскар загуби от Танзания 2:3 в световна квалификация, а Абел, който е капитан на тима, остана на терена до 77-ата минута.

Има обаче един проблем пред евентуална сделка между Левски и африканеца - Анисе разтрогна договора си с Лудогорец преди близо два месеца, но "орлите" ще вземат пари, ако той подпише с друг клуб.

Самият футболист е казал, че ще заплати сам на Лудогорец, за да играе в Левски. Потвърждението, че Абел не е безплатен, въпреки че вече няма договор с Лудогорец, идва от сайта на "орлите".

"Лудогорец се раздели с един от най-емблематичните си футболисти - Абел Анисе. Мадагаскарският национал вече не е играч на десеткратния шампион и е свободен да си търси нов клуб. След специална договорка между двете страни Лудогорец ще получи конкретна сума от Анисе при подписване на футболиста с друг отбор", обявиха при раздялата от Разград.

Припомняме, че Абел пристигна в Лудогорец през лятото на 2014 г. с трансфер от Ботев Пловдив, където треньор му беше именно Станимир Стоилов. За "орлите" мадагаскарецът изигра 226 мача във всички турнири, в които отбеляза 16 гола.