Въпреки че по-рано тази седмица Българският футболен съюз обяви, че ще организира извънреден конгрес на 12 октомври, съобразявайки се с решението на Софийски градски съд, ръководството на централата е направило нов опит да осуети провеждането на конгреса.

Първоначално от БФС входираха искова молба до СГС, в която се твърдеше, че 189-те клуба, които са се подписали в подписката за свикване на извънреден конгрес, инициирана от кандидат-президента Димитър Бербатов, нямат такова право, но молбата не бе уважена от съда.

Днес стана ясно, че е последвал нов опит на БФС за спиране на конгреса, като този път мотивацията пред СГС е подобна, но с лека променена формулировка, пише БГНЕС. Тя обаче също е отхвърлена от СГС, като от БФС имат право да обжалват решението в едноседмичен срок, както бе и в предишния случай.

Настоящото ръководство на БФС остава решено да проведе и редовен конгрес на 18 март следващата година, като в началото на тази седмица датата и поканата за този конгрес бяха вписани в Търговския регистър. По този начин към момента изглежда, че БФС ще проведе два конгреса в рамките на по-малко от половин година.