Копенхаген иска вратаря на Славия Светослав Вуцов, твърди”Тема Спорт”. Датският гранд дори е изпратил конкретна оферта преди затварянето на летния трансферен прозорец, но до сделка не се е стигнало. 

Тимът, който отстрани Локомотив Пловдив в Лигата на конференциите, желае силно младежкия национал в състава си и през зимата отново ще се опита да го привлече. След двубоя с ЦСКА името на Вуцов много нашумя. Той спаси дузпа и куп положения, а президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри, че за стража е имало оферта от чужбина за 2 милиона евро. 

Според запознати предложението е било именно от Копенхаген. Датчаните са предложили доста прилични лични условия за 19-годишния вратар, но е било преценено, че е по-добре да се изчака с надеждата, че със силните си игри Вуцов ще привлече погледите и на още по-големи европейски клубове. 

Преди година Славия вече продаде свой вратар в чужбина. Гръцкият младежки национал Антонис Стергиакис беше продаден в английския Блекбърн. Самият Вуцов в разговори с ръководството на Славия е бил категоричен, че у нас ще пази само на вратата на “белите”, а желанието му е да бъде трансфериран в чужбина.

Снимка: Lap.bg