Отборът на Арда записа първа домакинска победа, след като се наложи с 3:0 над Пирин Благоевград в среща от 8-ми кръг на efbetЛИГА.

Двубоят започна изцяло под диктовката на играчите на Георги Чиликов, които отправиха първи удар още във втората минута.

Резултатът бе открит в 18-ата, когато Лъчезар Котев с далечен удар не даде шансове на Шейтанов, а това попадение е първо за Котев, както с екипа на Арда, така и в елита на българския футбол.

В 25-ата минута Спас Делев отправи далечен удар, но топката попадна право в ръцете на стража на гостите.

Пет минути преди края на първото полувреме Жуниньо намери Коконов на границата на наказателното поле и играчът на Арда с точен и прецизен удар вкара топката за втори път в мрежата на благоевградчани.

След почивката отново играчите на Арда продължиха с високото темпо на игра и логично се стигна до нов гол.

В 56-ата минута Тонислав Йорданов бе фаулиран в наказателното поле и главният съдия Георги Кабаков посочи мястото за изпълнение на 11 метров наказателен удар.

Зад топката застана самият Йорданов, който технично копна топката, пращайки вратаря в единия ъгъл. В 74-ата минута Йорданов отбеляза второ попадение, но след преглед на ситуацията от VAR попадението бе отменено поради засада.

След този кръг Арда заема 8-мо място в класирането с актив от 8 точки. Следващият мач е срещу Ямбол от турнира за Купата на България, като двубоят е на 21 септември от 16:00ч.